به گزارش خبرگزاری مهر، این نامه که توسط فردی به نام "دیوید کپل" به روزنامه نیویورک تایمز ارسال شده پاسخی است به مطلبی با عنوان "با ایران چه باید کرد؟" که در تاریخ 3 نوامبر ( 13 آبان ) در همین روزنامه چاپ شده بود.
کپل در نامه خود می نویسد : برخی از دموکراتها و جمهوریخواهان که از حمله به عراق حمایت می کردند هم اکنون از گزینه نظامی برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران صحبت می کنند. اما باید گفت از زمان ریاست جمهوری جان.اف کندی و ماجرای خلیج خوکها در سال 1961 تا کنون هیچ ایده ای به این اهمیت به رئیس جمهوری که قرار است تازه کار خود را آغاز کند ارائه نشده است.
به نوشته این خواننده آمریکایی که از فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد است حمله به ایران امیدها برای رهبری جدید آمریکا در جهان را از بین می برد، هرج و مرج را در سراسر خاورمیانه بویژه عراق حاکم می کند و موجب پیچیدگی تمامی طرح و نقشه ها برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق می شود.
کپل در ادامه می نویسد : حمله به ایران موجب زیرزمینی شدن فعالیت هسته ای این کشور و شکست تلاشهای دیپلماتیک برای حل آن می شود.
به اعتقاد این خواننده روزنامه نیویورک تایمز، دولت جدید آمریکا باید پیشنهاد "توماس پیکرینگ" معاون اسبق وزیر امور خارجه آمریکا درباره ایران را مبنی بر راه اندازی یک کنسرسیوم بین المللی برای غنی سازی اورانیوم در این کشور آنهم تحت نظارت شدید را قبول کرده و "باراک اوباما" نیز در جهت ممنوعیت بین المللی استفاده از سلاح های هسته ای تلاش کند.
ماجرای خلیج خوکها مربوط به سال 1961 میلادی است که در آن سال آمریکا با گرد آوردن ضدانقلابیون کوبایی قصد براندازی حکومت این کشور را داشت. این افراد با حمایت آمریکا در خلیجی به نام خلیج خوکها در کوبا پیاده شدند تا عملیات خود را برای براندازی حکومت آغاز کنند اما این عملیات شکست خورد و رسوایی آن برای آمریکا باقی ماند. در پی این ماجرا بود که بحران موشکی کوبا و تقابل آمریکا و شوروی شکل گرفت.
نظر شما